Колба
Добро пожаловать на форум! rss 7 Апреля 2025, 15:35:47 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?

Войти

На правах рекламы
   Начало   Линейки Помощь Войти Регистрация  
натуральный крем
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: Університет Павла Йозефа Шафарика – які шанси вступити? Є досвід?  (Прочитано 22 раз)
SerhiiKovalski
Неофит
*

« : 2 Апреля 2025, 20:23:08 »

Друзі, хто знає щось про вступ до Університету Павла Йозефа Шафарика? Думаю про навчання в Словаччині, але поки що є багато питань. Кажуть, що там доступна освіта, навіть безкоштовна, але як усе виглядає на практиці? Чи складно вступити, які вимоги? Може, хтось уже навчався чи знає когось, хто вступав?
Yuriy_Hrynevsky
Неофит
*

« Ответ #1 : 2 Апреля 2025, 20:27:03 »

Я теж цікавився цим варіантом, бо Словаччина непоганий варіант для навчання. Умови для студентів хороші, ціни на проживання не захмарні. Єдине питання – мова. На словацькій безкоштовно, але якщо не знаєш її, то доведеться вчити. А ще є питання з документами, бо чув, що можуть бути нюанси з визнанням атестату. Але загалом, хто пробував – відгуки позитивні.
Viktor_Koroviak
Неофит
*

« Ответ #2 : 2 Апреля 2025, 20:28:29 »

Якщо комусь дійсно цікаво, можна скористатися послугами допомоги зі вступом, щоб уникнути всіх бюрократичних труднощів. Наприклад, тут допомагають із документами, мовою і взагалі всім процесом повязаних з Університетом Павла Йозефа Шафарика https://slovakstudy.com/uk/universitety/universitet-pavla-jozefa-shafarika-v-k/. Деякі мої знайомі так вступали, і це сильно полегшує справу. Бо навіть якщо умови хороші, сам процес подачі може виявитися заплутаним.
SerhiiKovalski
Неофит
*

« Ответ #3 : 2 Апреля 2025, 20:32:20 »

Так, з бюрократією в європейських вишах треба бути уважним. А ще цікаво, як там з гуртожитками? Бо ціни на оренду житла різні, і якщо місця немає, то треба закладати додатковий бюджет. Якщо хтось уже вчився або має знайомих – розкажіть, як реально виглядає життя студента в Кошицях.
Страниц: [1]
  Печать  

Перейти в:  

Rambler\'s Top100   bigmir)net TOP 100   Рейтинг@Mail.ru