Ось, тут є сирники домашні рецепт
https://pani.best/pravylni-syrnyky-3-najsmachnishykh-retsepty/ , там описано як готувати класичні, сирники з манкою і на парі.
Поділюся і я з вами і своїм рецептом. Я сирники роблю так — на півкіло сиру кладу:
• ложки 3-4 цукру (столові ложки, можна і більше, до половини склянки — за смаком);
• пучку солі, одне яйце, одну столову ложечку йогурту, або сметани, або ряжанки, перетираю гарненько;
• потім додаю половину чайної ложки соди — вона є плавником сиру, і розпушувачем заодно;
• добре перемішую — маса відразу стає легше, і додаю потроху борошно — на око, до того ступеня, коли з тіста можна формувати "котлетки", але воно повинно бути не занадто круте.
Вимішувати ложкою, не руками. Якщо зробити густе і місити руками, як дріжджове, то вийдуть швидше булочки. Потім в тарілку сиплю манку, в неї викладаю столовою ложкою тісто, обвалюють, формую круглі "котлетки" з палець-півтора товщиною і смажу на вершковому маслі (можна і на будь-якій рослинній олії) до золотистого кольору з двох сторін.
Виходять сирники домашні злегка повітряні, саме як оладки, з скоринкою і соковиті всередині. Одного разу переклала борошна — вони не просмажилися — доводила в духовці, але вони виходять сухуваті, щільні, але піднімаються добре, і більше схожі на булочки.
PS: Тут треба експериментувати з кількістю борошна, "котлетка" не повинна розпливатися по сковороді під час смаження, але й занадто "туге" тісто не годиться.